06 54 724 741 info@sandecosta.nl

met liefde geschilderd

Vereeuwigde vriendschap

Over San de Costa

In mijn werk als portrettekenaar probeer ik mij te concentreren op de schoonheid van de mensen en de dieren die ik teken. In de details van een gezicht. Een rimpel, een frons, een haarlok, een schittering in de ogen. Maar ook de nerven van een blad dat ik vind in het bos. Het maakt dat ik mijn zorgen en pijn even opzij kan leggen.

Tekenen en schilderen is voor mij het verwerken van de oneerlijkheid en  de onrechtvaardigheid;  de wreedheid die ik ervaar in de wereld om mij heen. Ieder mens, ieder dier krijgt zijn portie van verdriet. We kunnen ons daarop richten en het kan ons ziek maken. Het tekenen van de wonderen die ik om mij heen mag ervaren, maakt dat ik elke dag opnieuw weer een sprankje hoop krijg. Ik probeer mij steeds weer opnieuw te ontwikkelen en mij te richten op het goede. Het geeft me lucht en levenslust. 

Werkervaring

2010 – heden
Portrettekenaar

2020
Leer beter schilderen, Esther van Tilburg

2018
Dierenportretten, Lisa Peters
Aai ‘m, Lisa Peters

2018
Workshop, Marianne Snoek
100 Dagen tekenen, Mariane Snoek

2011 – 2012
Creatieve begeleiding van een Afrikaanse vrouwengroep op het gebied van schilderen, tekenen en werken met textiel en andere materialen, Osperon, ’s Hertogenbosch

2016
Illustraties van ‘Anne een meisje van twaalf’, geschreven door Denise de Costa

2015
Illustraties van ‘Anne een meisje van elf’, geschreven door Denise de Costa

Opleidingen

1987 – 1992
Kunstacademie
Hoge school voor de Kunsten, Utrecht

1989 – 1990
Stage Ecole des Beaux Arts, Avignon

1972 – 1978
Vijf jaar VWO, eindexamen HAVO
Eindhovens Protestants Lyceum, Eindhoven

2011
Cursus: Werken als ZZP, Kamer van Koophandel, Eindhoven

Troostende aanwezigheid

“Mijn schilderijen geven mij het gevoel dat mijn dieren altijd bij me zijn en over me waken. Ze kijken me aan vanaf de wand en geven me een gevoel van geborgenheid en rijkdom.”

 

Oh wauw San, lijkt wel een foto! Net of dat hij zo kan gaan bewegen! Wat mooi!

- Diana

Schitterend San.Kan zo in de National Geographic! Kus uit Amersfoort.

- Coby